dinsdag 22 januari 2019

Fase 1 en fase 2A nutsmaatschappijen afgerond

Goed nieuws: de nutswerken ter voorbereiding van de heraanleg van de dorpskern in Olen-Centrum zitten voor op schema. Fase 1 (ter hoogte van kruispunt Ven-Herentalseweg-N152) en fase 2A (van Dorp 30 tot Bulestraat) zijn al achter de rug. Tijdens deze fases maakte de aannemer sleuven voor een nieuwe drinkwaterleiding van Pidpa en nieuwe bekabeling van Eandis, Telenet en Proximus. Ook is er bekabeling voorzien voor nieuwe verlichtingspalen. De sleuf ter hoogte van Trenta Sette geeft ook de plaats weer waar de toekomstige groenberm komt tussen fietspad en rijweg. 

Nu fase 1 en fase 2A afgerond zijn, kan fase 2B (kruispunt Bulestraat) bijna van start gaan. Vooraleer het kruispunt Bulestraat effectief kan afgesloten worden, voert de aannemer nog enkele voorbereidende werken uit. Zodra die voorbereidende werken klaar zijn, gaat fase 2B van start waarin de nutsleidingen verder worden doorgetrokken. Het kruispunt Bulestraat krijgt tijdens deze fase ook wachtbuizen voor de camera met nummerplaatherkenning - kortweg ANPR-camera - die er komt.

Omwille van de barre weersomstandigheden heeft de aannemer de werken in de Bulestraat even noodgedwongen on hold gezet. Door felle vorst kunnen er immers een aantal taken niet uitgevoerd worden. Omdat bijgevolg niet alle werkzaamheden tegelijkertijd kunnen plaatsvinden, wordt de Bulestraat deze week nog niet aangepakt. Eind deze week bekijkt de aannemer de weersvoorspellingen voor volgende week waarna een verdere planning volgt. We houden je op de hoogte.werken nutsmaatschappijen