woensdag 16 januari 2019

Voorbereidende werken: bevindingen/wijzigingen na anderhalve week

Het lokaal bestuur volgt de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen op de voet. Op basis van eigen ondervindingen en feedback van inwoners en handelaars werden er intussen al enkele maatregelen en wijzigingen doorgevoerd.

Een overzicht:
  • Op vraag van enkele inwoners en in functie van een betere verkeersveiligheid verplaatste de Technische Dienst de tijdelijke vervanghalte van De Lijn in de Tramstraat met enkele meters. De vervanghalte bevindt zich nu aan de achterkant van het gemeentehuis.
  • Het lokaal bestuur kreeg een signaal dat er geen fietsenstalling was aan de tijdelijke vervanghalte in de Tramstraat. Ook dit werd opgelost door de fietsenstalling aan de achterkant van het gemeentehuis ter beschikking te stellen.
  • Voor de start van de voorbereidende werken plaatste de Technische Dienst op de Herentalseweg betonblokken die snelheidsduivels moeten afremmen. Ook moeten de blokken vrachtwagenchauffeurs ontmoedigen de straat in te rijden. Intussen nam het lokaal bestuur dezelfde maatregelen in de Tramstraat.
  • Het lokaal bestuur gaat extra signalisatieborden voorzien voor zwaar verkeer (+ 3,5 ton) in de omgeving van Herselt. Deze borden zorgen voor extra verduidelijking over de route die de vrachtwagenchauffeurs moeten volgen.
  • Het lokaal bestuur nam op vraag van de handelaars enkele maatregelen om hun bereikbaarheid extra in de verf te zetten.
  • Op de Herentalseweg aan Komie Geire, ter hoogte van huisnummers 2, 4 en 6 (Herentalseweg) en 1 (Koning Boudewijnlaan), heeft het lokaal bestuur een extra parkeerverbod op de rijbaan ingevoerd. Het gaat over de zone tegen het kruispunt met de N152. 
  • Voorlopig merkt het lokaal bestuur beperkte problemen op de omleidingsroute in Olen-Centrum. De situatie wordt opgevolgd maar momenteel zijn er geen bijkomende maatregelen nodig.
  •  Momenteel (vanaf 14 januari) is er wel een klein oponthoud op de N19 tussen fly-over en Zammel. Hierdoor moeten voertuigen +3,5 ton een bijkomende omleiding volgen via Tolhuis en Langstraat. Maandagavond 21 januari is de N19 vermoedelijk terug beschikbaar.
We houden jou verder op de hoogte.