woensdag 17 april 2019

Twee dagen geen doorgang in Bulestraat

De verkeerslichten in de Bulestraat ter hoogte van ‘het Schoolpaddeke’ worden over enkele maanden vernieuwd. Het kruispunt wordt onder meer uitgerust met een strafroodsysteem (te snel rijden= rood licht). Ter voorbereiding moet er een wachtbuis gestoken worden onder de rijweg. 

Om deze voorbereidende werken te kunnen uitvoeren, wordt het kruispunt Bulestraat-Het Bremmeken op woensdag 24 en donderdag 25 april afgesloten. 
  • Woon je in de Bulestraat tussen de verkeerslichten aan het Schoolpaddeke en de gewestweg N152, dan kan je gedurende twee dagen je woning met de wagen enkel bereiken via de N152. Hetzelfde geldt voor wanneer je een handelaar in deze kleine zone wil bereiken. 
  • Woon je in Het Bremmeken dan kan je de straat gedurende twee dagen niet inrijden via Bulestraat.
  • Gebruik je normaal de Bulestraat om door het centrum te rijden dan rijd je best om via Industrielaan naar Hezewijk.
Te voet en met de fiets kan je de werken wel passeren.

Lijnen 540 en 542

De bussen van De Lijn (lijnen 540 en 542) volgen gedurende twee dagen in beide richtingen een omleiding via Industrielaan. Hierdoor bedienen de lijnen 540 en 542 volgende haltes niet: Industrielaan richting Geel/Westerlo, Kleine Landeigendom, Olen Dorp en Bulestraat. De andere op- en afstapplaatsen blijven behouden. Wegens de korte tijdspanne is het voor De Lijn niet haalbaar een vervanghalte te plaatsen ter hoogte van Paradijs maar de bus zal er wel stoppen. De halte Industrielaan richting Herentals wordt wel nog steeds bediend, net zoals de haltes Brug over E313 in beide richtingen.


klik op de foto om deze te vergroten