dinsdag 22 oktober 2019

Herinnering: kruispunt N152-Boerenkrijglaan dicht vanaf 28 oktober

Vanaf maandag 28 oktober gaat het kruispunt N152-Boerenkrijglaan dicht voor verdere afwerking. Drogebroodstraat of Boerenkrijglaan in- of uitrijden doe je vanaf dan best via Oevel en Oosterwijk. Ook het kruispunt N152-Bulestraat blijft afgesloten.

Lokale omleiding voor -3,5 ton 

De lokale omleiding voor -3,5 ton via (Industrielaan), Hezewijk, Herentalseweg, Voortkapelseweg, Kattestraat en omgekeerd blijft gelden. Op het kruispunt Herentalseweg-N152-Ven kan je de oversteek maken van Ven naar Herentalseweg en omgekeerd.
Tip: De handelaars ter hoogte van het dorpsplein, Bulestraat en omliggende straten blijven bereikbaar. Je kan je wagen achterlaten op het dorpsplein of in Bulestraat/Het Bremmeken en van daaruit te voet verder gaan. Je kan gebruikmaken van de tijdelijke oversteekplaats ter hoogte van Bakkerij Vanspringel.

omleiding lokaal verkeer -3,5 ton


Fiets of te voet 

Met de fiets volg je dezelfde omleidingen als deze voor lokaal verkeer -3,5 ton. Hier en daar kan je ook gebruikmaken van de verschillende trage wegen zoals het Slenterstraatje (trage weg tussen Kattestraat en Tramstraat), Binnendoor (trage weg tussen Tramstraat en Sint-Maartenstraat) en het Schoolpaddeke (trage weg tussen Bulestraat en Drogebroodstraat). Moet je specifiek ter hoogte van de werken zijn? Er is een tijdelijke oversteekplaats ter hoogte van Bakkerij Vanspringel aan het kruispunt Drogebroodstraat-Dorp. Hier kan je te voet of met de fiets aan je hand de werfzone oversteken.

De Lijn

Voor reizigers die gebruikmaken van de bussen van De Lijn verandert er niets.

Omleiding doorgaand verkeer -3,5 en +3,5 ton

Voor doorgaand verkeer -3,5 en +3,5 ton geldt nog steeds de grote omleiding langs het traject Herselt, Westerlo en Geel-Zammel om de oprit Geel-West (E313) te bereiken. Via de autostrade (E313 richting Antwerpen) kan je de werken mijden en via afrit Herentals-Oost verder rijden. Ook in de omgekeerde richting (E313 richting Hasselt) geldt deze route.

omleiding doorgaand verkeer