donderdag 31 januari 2019

Nutswerken fase 2B Bulestraat van start vanaf dinsdag 5 februari

De barre weersomstandigheden hebben de werken in Olen-Centrum een tijdje on hold gezet, maar er is verandering op komst. Vanaf dinsdag 5 februari gaat de aannemer verder met de nutswerken in de Bulestraat. Ook krijgt het kruispunt met de Bulestraat wachtbuizen voor een camera met nummerplaatherkenning (= ANPR-camera).

Aangepaste omleiding

Tijdens deze fase (fase 2B) werkt de aannemer ter hoogte van de fietspaden en stoepen vanaf de gewestweg N152 tot aan Het Bremmeken.

Hierdoor is het niet mogelijk om de Bulestraat vanaf de gewestweg N152 in en uit te rijden.

Vanaf de Industrielaan is de Bulestraat enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Dit zijn bewoners of mensen die een handelszaak in de Bulestraat willen bereiken.

Tip: de inritten van Aldi, Lie & Hair en Nutri-Fit blijven bereikbaar vanaf de kant van Het Bremmeken.

Doorgaand verkeer (verkeer dat de Bulestraat enkel gebruikt om de gewestweg N152 te bereiken), volgt een omleiding via de Industrielaan om de gewestweg te bereiken.
Klik op het kaartje om het te vergroten.
Fietsers

Voor fietsers geldt er tijdens de werken in de Bulestraat een omleiding langs Het Bremmeken en Ven in de ene richting en het Schoolpaddeke en Drogebroodstraat in de andere richting. Opgelet: hou bij het gebruik van de fietsomleiding langs het Schoolpaddeke rekening met de drukte rond het start- en einduur van de nabijgelegen school. Haltes De Lijn Ook de bussen van De Lijn (lijnen 540 en 542) volgen de omleiding via de Industrielaan. Hierdoor bedienen de lijnen 540 en 542 tijdelijk volgende haltes niet: Industrielaan richting Geel/Westerlo, Kleine Landeigendom, Olen Dorp en Bulestraat. De andere op- en afstapplaatsen blijven behouden. Er is een extra vervanghalte voorzien ter hoogte van Paradijs in de richting van Geel/Westerlo.

Voor buslijnen 305 en 541 verandert er voorlopig niets. Zij blijven in de richting van Herentals de alternatieve reisroute volgen via de Tramstraat. Dit omwille van het stukje eenrichtingsverkeer op de gewestweg. Richting Westerlo/Herselt (de omgekeerde route) volgen de buslijnen 305 en 541 wel de normale reisroute via de gewestweg N152. Download hier het overzicht.


klik op het kaartje om het te vergroten
Wat volgt?
De werken in fase 2B Bulestraat duren vermoedelijk tot vrijdag 15 februari. Daarna is fase 2C: Bulestraat-Oosterwijkseweg 15 aan de buurt. Tijdens deze fase vernieuwt de aannemer de waterleiding en worden er leidingen bijgelegd voor andere nutsmaatschappijen, zoals Eandis, Proximus en Telenet. De vermoedelijke duurtijd bedraagt een vijftal weken.