donderdag 7 maart 2019

Nutswerken verder richting Boerenkrijglaan: omleiding verschuift naar Kattestraat

De voorbereidende werken voor de heraanleg van de dorpskern in Olen-Centrum schieten goed op. Vanaf donderdag 14 maart schuiven de nutswerken verder op richting Boerenkrijglaan. Concreet wordt er gewerkt tussen de Tramstraat en frituur/broodjesbar Big Express op de Oosterwijkseweg. De rijbaanhelft aan de kant van de Boerenkrijglaan wordt hierdoor tijdelijk afgesloten. Buurtbewoners ontvangen een brief.

Boerenkrijglaan tijdelijk enkel bereikbaar vanaf gewestweg N152 richting Herselt Bijgevolg kan je de Boerenkrijglaan tijdelijk enkel inrijden vanaf de enkelrichting op de N152 in de richting van Herselt (niet richting Herentals). Gedurende een korte periode zal je de straat ook niet meer langs deze kant kunnen inrijden. Hierover verneem je te gepasten tijde meer. Tip: de handelszaken aan de kant van Boerenkrijglaan blijven bereikbaar vanaf de N152 in de richting van Herselt. Geen reden dus om je bezoekje uit te stellen. Omleidingsroute via de Kattestraat De enkelrichting op de gewestweg N152 richting Herselt wordt tijdelijk uitgebreid tot vlak aan het kruispunt met Kattestraat. De omleiding voor plaatselijk verkeer -3,5 ton verschuift van de Tramstraat naar Kattestraat – Voortkapelseweg – Herentalseweg – Hezewijk om richting Herentals te rijden. Moet je niet in Olen-Centrum zijn, dan volg je nog steeds de grote omleiding (voor -3,5 en +3,5 ton) via Herselt, Westerlo en Geel-Zammel om de oprit Geel-West (E313) te bereiken.
klik op de foto om deze te vergroten
Wijzigingen busvervoer De Lijn: vervanghalte in Kattestraat Ook de buslijnen 305, 541 en 946 (komende vanuit Oosterwijk) en lijnen 540 en 542 (komende vanuit Bulestraat) volgen allemaal de plaatselijke omleiding via de Kattestraat om richting Herentals te rijden. De vervanghalte in de Tramstraat wordt door de werken verlegd naar de Kattestraat. De halte bevindt zich vanaf donderdag 14 maart iets voorbij Chinees restaurant Peking Lou. Er wordt een tijdelijke fietsenstalling voorzien. In de omgekeerde richting (richting Geel en Westerlo) volgen de buslijnen nog steeds de route via Dorp. Download hier het overzichtskaartje.

Parkeerverbod in Kattestraat en Voortkapelseweg Om een vlotte doorstroom te garanderen langs de omleidingsroute in de Kattestraat, geldt er vanaf 14 maart tijdelijk een parkeerverbod in de Kattestraat en Voortkapelseweg. Het lokaal bestuur heeft het braak perceel aan het kruispunt Tramstraat-Voortkapelseweg tijdelijk ingericht als busparking voor basisschool Willem Tell. Zo kunnen de schoolbussen alsnog op een veilige afstand van al het andere verkeer halt houden om de kinderen veilig in de buurt van de school op te pikken of af te zetten. Deze parking mag enkel voor en na schooltijd (voor 8.00 - 16.00 uur) en tijdens schoolvakanties gebruikt worden door andere voertuigen. Ook komt er als extra veiligheidsmaatregel een tijdelijke wegversmalling ter hoogte van het zebrapad op de Voortkapelseweg, net voor de ingang van Willem Tell.


klik op de foto om deze te vergroten
Fietsers
In de Tramstraat komt eerstdaags ook een fietssuggestiestrook over de volledige lengte tot aan het kruispunt met de Herentalseweg. Deze strook verduidelijkt jou als fietser waar je thuishoort op de weg. Bovendien is het voor autobestuurders een signaal om rekening te houden met de zwakke weggebruikers op de rijbaan. Vervolg Zodra de werken tussen Tramstraat en Oosterwijkseweg (kant Boerenkrijglaan) ten einde zijn, werkt de aannemer verder aan de andere rijbaanhelft tussen Kattestraat en Dorp 1. Hierover verneem je later meer.