donderdag 13 februari 2020

Slimme ledverlichting in Olen-Centrum en update

Woensdag 12 februari plaatste Fluvius de nieuwe led-armaturen op de verlichtingspalen.

Er werd gekozen voor ‘slimme ledverlichting’. Dat zijn ledverlichtingstoestellen die individueel bediend kunnen worden. Vanop afstand kunnen de branduren worden ingesteld of kan de lichtintensiteit verhoogd worden bijvoorbeeld in geval van noodsituaties, ongevallen of evenementen. De slimme leds melden zelf automatisch een defect aan netbedrijf Fluvius.

Daarnaast maakt het smart systeem voor de sturing van de verlichting ook smart city-toepassingen mogelijk zoals luchtkwaliteitsmeters, parkeerbegeleiding, veiligheidscamera’s of publieke wifi-netwerken. Het uitgebreide netwerk licht- en elektriciteitsmasten van Fluvius is immers ideaal voor de plaatsing van dat soort toestellen en er is ook telkens een elektriciteitsaansluiting aanwezig.slimme ledverlichting
Wat moet er nog gebeuren?

Tijdens de laatste fase is de asfaltering van het fietspad, de voegvulling van de rijweg, het aanbrengen van de wegmarkeringen (gewestweg, zijstraten en fietspaden) en het aanplanten van het groen aan de beurt. Momenteel zijn we nog aan het wachten op de levering van het asfalt. Zodra we hier meer nieuws over hebben van onze leverancier, bezorgen we jullie een nieuwe update, wellicht begin volgende week. Het weer kan mogelijk voor vertraging zorgen.