donderdag 2 april 2020

Update gewijzigde verkeerssituatie Bulestraat

Sinds de opening van de doortocht in Olen-Centrum is het op de gewestweg N152 komende van Herentals verboden om ter hoogte van het kruispunt N152-Bulestraat linksaf te slaan richting Bulestraat. De verkeersborden geven dit ook duidelijk aan. 

De politie schreef inmiddels 277 PV’s uit voor deze verkeersovertreding. Begin deze week plaatsten we een extra bord om dit bijkomend te verduidelijken. Breng je buren, vrienden, kennissen,… nog eens extra op de hoogte over deze gewijzigde verkeerssituatie (bv. telefonisch of online). Een verwittigd man/vrouw is er twee waard. 

Waarom kan je vanuit Herentals niet meer linksaf slaan?

Het linksafslaand verkeer zorgde in het verleden voor lange wachtrijen tijdens de spitsuren. Enkel wanneer een lange voorsorteerstrook voorzien wordt, zouden de wachtrijen verdwijnen. De komst van deze voorsorteerstrook zou betekenen dat de prachtige historische lindes moeten verdwijnen en dat het centrum herleid wordt tot een verkeersknooppunt. Verkeerstellingen hebben in het verleden aangetoond dat heel wat links afslaande bestuurders de Industrielaan beter kunnen gebruiken om hun reisdoel te bereiken. Er volgen in de toekomst wellicht nog initiatieven om sluipverkeer in Ven en Het Bremmeken te vermijden.