maandag 20 april 2020

Knip en schoolstraat Voortkapelseweg zorgen voor verkeersveilige schoolomgeving

Vanaf vandaag, maandag 20 april, wijzigt de verkeerssituatie in de Voortkapelseweg. We gaan van start met een zogenaamde knip en het concept van een schoolstraat. Het gaat om een proefopstelling die we gaan evalueren in de herfstvakantie van 2020 om zo te komen tot een definitieve situatie bij de heraanleg van de dorpskern.

Wat houdt een filter of zogenaamde ‘knip’ in? 
Betonblokken zorgen ervoor dat je met de auto niet meer van de Voortkapelseweg naar de Noorderwijkseweg/Tramstraat kan rijden of omgekeerd. Fietsers en voetgangers kunnen uiteraard nog wel door. Inwoners van de Voortkapelseweg, Wee├źn, Kattebos en Kattestraat kunnen enkel nog via de Kattestraat naar Oosterwijkseweg en omgekeerd. In de plaats krijgen ze door de knip een rustige straat waarin enkel nog plaatselijk verkeer rijdt. 

Wat is een schoolstraat? 
De Voortkapelseweg wordt aan de kant van de Kattestraat bij het begin en het einde van de schooldag voor een korte tijd afgesloten met een nadarhek. Enkel fietsers en voetgangers mogen dan de straat in en uit. Inwoners van de Voortkapelseweg mogen de straat enkel nog stapvoets uitrijden. Zo kunnen stappende en trappende leerlingen veilig op school toekomen en vertrekken. 

Meer weten?
Hier krijg je een antwoord op veelgestelde vragen. Heb je nadien toch nog een vraag? Stuur dan een mail naar verkeer@olen.be.